maandag 10 augustus 2015

Big Adventure Starts

De eerste stap, 6 augustus 2015.




We worden na een onrustige nacht wakker.
Eindelijk is het dan zover, vandaag is DE dag, we vertrekken naar Amerika! We zijn al vroeg uit de veren. Even een foto met alle koffers die mee gaan. 9 koffers, 6 handbagage koffers, een paar rugzakken, een bench  en uiteraard mag Koda (de hond) ook mee. Het wachten is op de familie. Paps, Mams, Sis, Anja, Roel en Robin rijden in de stoet mee om zeker te zijn dat we weg zijn. Ja ach ergens moet al die bagage toch in. Op het vliegveld gaan we gelijk maar inchecken en gelijk 9 koffers inleveren.  Hier doen ze niet moeilijk over het overgewicht, dat is nogal wat. Wanneer we daar mee bezig zijn komen Anita, Raimund, Kiara en Ifri ook de groep vergezellen. Cees moest werken maar is er via skype ook bij, samen met een aantal Moldaviegangers (Brenda, Romy, Kasper, Willemijn, Renske) Koda brengen we zo laat mogelijk weg. We nemen van iedereen afscheid, toch wel een verdrietig moment, er zijn hier en daar wat tranen gevallen maar ach we gaan ook niet voor een paar dagen.
Eerst vliegen we naar Parijs in een bijna leeg vliegtuig. Ja wie vliegt er dan ook van Nederland naar Parijs, een normaal mens doet dit met de Auto. We hebben dan ook alle vier een rij van 3 stoelen tot onze beschikking. Alle spullen,  9 koffers, 6 handbagage koffers, een paar rugzakken en een bench, weer ophalen en ook de hond. Bij een andere balie moeten we Alle spullen,  9 koffers en de hond weer inchecken. Al het overgewicht moet extra betaald worden. We gaan ons "up graden" naar business class. Ja lekker luxe, maar ja dan mag er heel wat meer gewicht mee, natuurlijk moeten we een beetje bij betalen.
Voor we het beseffen mogen we er alweer uit, het was maar 1 uur en 40 min vliegen. In Parijs moeten we
In het vliegtuig worden we erg verwend met luxe ruime plaatsen, waar een bed van gemaakt kan worden. We krijgen om de twee uur iets te eten en we kunnen het eten kiezen van een menu kaart, moet niet gekker worden!
In Boston pikken we Alle spullen,  9 koffers, BLA BLA BLA, weer op en de hond mag weer uit de Bench, blij dat ze eruit mag en er voorlopig ook niet meer in gaat. Met Alle spullen,  9 koffers, BLA BLA BLA gaan we richting de bus. Alle spullen,  9 koffers, BLA BLA BLA, de bus in, want we moeten de huur auto op halen. Bij de halte er uit met Alle spullen,  9 koffers, BLA BLA BLA. De buschauffeur meldt ons, dat we een halte te vroeg zijn.  Alle spullen,  9 koffers, BLA BLA BLA er weer in.  Gelukkig met wat hulp van mensen die ons erg zielig vonden om vervolgens de volgende halte alle spullen (ondertussen weten we welke) er nog eens uit te halen. Ja het huurbedrijf is gevonden, maar waar is Harm zijn portemonnee gebleven? Na 5 lange minuten zoeken in alle koffers (ze hebben ineens alle 15 handige zijvakken waar van alles in kan) gevonden! Auto ophalen, alle spullen, jaja, alle 9 koffers enz. een verdieping naar beneden sjouwen. Gelukkig is het Hotel voor deze nacht maar 5 minuten weg.

Dat we moe zouden zijn na zo een reis hadden we van te voren geweten, maar dat we er ook spierballen van zouden krijgen is toch iets waar we niet op gerekend hadden!
Na een heerlijke nachtrust vertrekken we naar het hotel/appartement waar we de komende dagen verblijven tot ons huis klaar is voor ons. Het is hetzelfde hotel/appartement als waar we ook in februari waren. Het ziet er ineens heel anders uit zonder een meter sneeuw. We vinden ineens een zwembad. Wat vervelend dat deze nou precies in onze achtertuin ligt. Deze dag horen we dat ons huis eerder beschikbaar is dan wanneer we dachten, prettig!

volgend verslag volgt.....

groeten Cindy plus de rest van de Markjes!

9 opmerkingen:

  1. Leuk cineen blog. Ga het natuurlijk volgen. Fijn dat t huis zo snel klaar is, alhoewel ik betwijfel of de kids dat ook vinden. Nu hebben ze een zwembad. Vanavond hebben we de eerste bestuursvergadering weer. Pffff nog ff wennen hoor. Vind eigenlijk dat het nog vakantietijd is. Maar eerst ff werken.....ook geen zin in. See ya

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yeah n message van de Amerika-gangers. Natuurlijk blijf ik jullie volgen!!! Net als jullie vele vrienden en familie. Een achtbaan aan ervaringen, schrijf t maar allemaal op, dan zijn we er toch een klein beetje bij. X Sis

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk jullie blog. Ik volg hoor.
    Ben heel benieuwd naar jullie nieuwe huis.
    En natuurlijk de overige verhalen. Hier was het een doorsnee dinsdag marktdag. Wel zonder de stroopwafelboer wegens vakantie. En met warm benauwd weer. Heerlijk op de fiets dus.
    Nog bedankt voor de laatste restjes levensmiddelen uit jullie Hollandse huis. Ze waren er bij het leger des Heils heel blij mee. De bezoekers hebben weer wat lekkers bij de koffie en op brood. 😃
    Tot volgende keer. Ik wacht in spanning op jullie verdere avonturen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hij doet het. We weten nu hoe. We vinden het hartstikke leuk om jullie belevenissen te volgen. Doe je best en laat ons maar vaak wat horen. Succes met de verhuizing en het gezellig maken van jullie nieuwe huis.
    Liefs van ( o) pa en ( o) ma.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toppppp, en wel volhouden dat schrijven hoor .....de meeste verslappen met 4 maanden al .
    Ik ga t zeker lezen,maar geef zelf de
    voorkeur aan een Tangomomentje ;-)
    Lang leve t makkelijke !! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En ik houd het aardig vol he? En dat met een toetsenbord met storing! Bij iedere h typ ik ook een j en bij iedere g een f zoals je ziet.

      fgfgfgfgfgjhjhjhjhjh

      Verwijderen