zondag 23 augustus 2015

 

Laten we maar beginnen met het Huis...

ons adres is:

                                                  12 Cone Mountain Rd.
        West Granby, CT   06090


Marieke heeft haar verdieping al klaar. We zien haar weinig, ze trekt zich terug naar haar etage. Zo ook Bart. Hij had vorig jaar een pc gekocht, deze hebben we meegenomen in de koffer. Helaas werkte deze niet. Na wat geknutsel met bestelde onderdelen doet hij het eindelijk en is Bart ook in zijn sas. Hij zit lekker achter zijn computer en is druk in de weer met zijn vrienden in Nederland. Zijn pc stond in het begin in de hal op zijn etage. Dit duurde niet lang, hier is geen deur die we dicht kunnen doen en kunnen beneden dus letterlijk verstaan wat hij zegt.
Zijn pc is nu verhuist naar zijn kamer,waar hij lekker rustig kan gamen met zijn maatjes. Het verbaast ons soms hoe lang de nl boys wakker zijn. Zo was Bart laatst aan het gamen met een van zijn vrienden tot jullie tijd 2 uur in de nacht. Ben benieuwd hoe dit gaat wanneer de vakantie over is!!!De woonkamer heeft een Herinnering muur gekregen, waar heel wat foto´s en kaarten hangen
die we verzameld hadden thuis. In de gang hangt de NL vlag met alle kreten die we op ons feest hebben gekregen. Van mijn `mutsen` meiden heb ik ook een leuke collage gekregen die weer een ander plekje heeft gekregen. Gelukkig hebben we muren zat. We hebben nog plek over, dus heb je nog leuke foto´s voor ons, stuur ze dan naar ons door op

markjes2015@gmail.com

We hebben al aardig wat inkopen gedaan om het ons zo comfortable mogelijk te maken hier. De wasmachiene en droger heeft de eigenaar laten staan dus daar kunnen we ook al mee aan de slag.

Het is een heel ander ding dan dat ik gewend was. Inmiddels lukt dit aardig. De was buiten drogen gaat veel minder snel dan in NL, terwijl het hier vaak veel warmer is. Dit komt door de hoge vochtigheidsgraad. Het huis wordt al steeds meer thuis. we missen nog wel spullen maar deze worden steeds een beetje aangevuld.

Ieder weekend doen we iets in de tuin. Harm wilde laatst eens kijken hoe onze grasmaaier werkt. Hij kreeg hem niet aan de praat. niet erg! 5 minuten later stond de tuinman op de stoep om het gras te maaien, dit heeft hij met de eigenaar geregeld. Dan is er tijd over om nog maar eens een boompje te kappen met grof geschud en met veiligheidsbrillen deze keer!

Koda heeft ook al aardig haar plekkie gevonden. Ze jaagt op eekhoorns en muizen en voor de rest op alles wat maar beweegt in het bos. Af en toe gaat ze wat te ver het bos in, dingetje om te leren voor in de toekomst.Het sporten is ook al begonnen voor de kids. Bart is begonnen met conditie trainingen voor de schoolvoetbal,  hiervoor zijn 27 augustus de try outs. Hier in Amerika mogen de school coaches niets met een bal doen tot school is begonnen. Stel dat de kids een blessure oplopen en we de coach aan klagen zeg! Naast het school voetbal gaat Bart ook trainen bij een club een dorp verder.

Rens is de coach hier. Hij is een Nederlander die deze club heeft opgestart. Een klein nadeel, hij is een Feijenoord supporter. Bart doet daarom graag zijn Ajax shirt aan naar zijn training. Het is een hele leuke vent die wel tegen een geintje kan. Ze trainen 4x in de week tot school weer begint, dan wordt het schema weer anders. Het zijn leuke trainingen. zo hebben ze ook al een keer een training voetvolley gedaan. Wanneer Bart hard aan het trainen is proberen wij af en toe ook onze conditie op peil te houden door een volleyball hoog te houden.
Marieke heeft een vriendin van school en volleyball, die ons wel ff in zouden maken. Helaas voor hen waren wij toch wat sterker.
Marieke heeft het ook erg druk met volleyball. 5 Keer in de week mag ze aan de bak. Ook hier komen veranderingen zodra school begint.  Voor alle sporten moet veel gereden worden. Natuurlijk zijn de tijden ook helemaal niet handig waardoor ik me suf rijd, ach een mens moet wat te doen hebben. Smorgens rijd ik met Harm naar zijn werk en vervolgens weer naar huis. Smiddags breng ik de kids naar sport, vervolgens pik ik Harm weer op en haal de kids weer op. pffff! Het zou handig zijn wanneer ik een Eigen auto krijg. Hier zijn we maar druk mee. We hebben al verschillende test ritten gehad. Welke het wordt, horen jullie later. Ik moet volgende keer immers ook iets te tikken hebben. Het laatste nieuwtje is dat mijn schoonouders volgende week langs komen. GEZELLIG!! Ze willen graag zien waar we wonen en dat vinden wij helemaal niet erg. Het boodschappenlijstje is al doorgestuurd, wat moeten we immers zonder hagelslag en NL kaas?

Groetjes van ons allen.....
                                                        
4 opmerkingen:

 1. Yes,kunnen we een kaartje sturen.....voor op de andere muur 😜
  Xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig huis zeg, groot en ook gezellig met al dat hout. Leuk dat pa en ma vd Mark langs komen, hoop ik ook ooit een keer te kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij vinden die Feyenoordfan helemaal tof!
  Was weer een leuk verhaal. Tot zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke ruimte binnen en buiten! Toch fijn te horen dat Feyenoord ook bij jullie in de buurt is ;) hihi

  BeantwoordenVerwijderen